Strejken påverkar även lokala biljettförsäljare

Uppdaterad
Publicerad

När tågstrejken nu pågått i över två veckor börjar konsekvenserna bli kännbara även för dem som säljer biljetter till tågen på de olika stationerna.

På centralens resebutik i Kalmar kommer man tvingas se över sin bemanning om strejken drar ut ännu mer på tiden.

– Biljettintäkterna från Öresundstågen står för drygt 35 procent av vår försäljning så det är klart att det börjar bli kännbart, säger Tommy Ekstrand, delägare.

Tågstrejk drabbar Småland

Fler frågor

Det är fullt med folk i resebutiken under förmiddagen och personalen har även märkt av en ökad ström av frågor.

– Det blir fler frågor från folk som kommer hit och som kanske ska resa vidare. Vi får hjälpa till med mycket information och försöker hjälpa dem att hitta alternativa lösningar så långt det går.

Få avgångar

Från och med natten till tisdag är även ett 60-tal Seko-anslutna anställda på Kustpilen som trafikerar sträckan Kalmar – Linköping och Västervik-Linköping uttagna i strejk. Det innebär att det nu bara finns en handfull tågavgångar med SJ att välja på för den som vill ta sig till eller från Kalmar med tåg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tågstrejk drabbar Småland

Mer i ämnet