Foto: Jan-Eric Lundberg

Telefonlös sedan stormen Gorm

Uppdaterad
Publicerad

Att det ska ta över en månad att få telefonen att fungera igen är inte acceptabelt, menar Ingrid Karlsson i Ängabäck.

Hon har inte haft en fungerande telefon sedan i november.

Den 29 november drog ovädret Gorm in över södra Sverige. Tusentals förlorade strömmen och även telefonin slogs ut. Nu en månad senare är det fortfarande flera hundra abonnenter i södra Småland som saknar fungerande telefon. En av dem är Ingrid Karlsson i Ängabäck utanför Markaryd, och hon är arg över att det ska behöva ta sådan tid innan telefonen reparerats.

– Det är sanslöst att det ska behöva vara så här, säger hon. Det är sorgligt att de kan behandla sina abonnenter på det här sättet, de tar inte sitt ansvar fullt ut.

Stormen Gorm i Småland

Första beskedet var att telefonin skulle komma tillbaka efter någon vecka, men så blev inte fallet. En vecka blev två och nu har det varit tyst i Ingrid Karlssons telefon i en månad.

– Det känns ju inte alls bra. Om det skulle hända något med oss, en olycka, vad gör vi då? Det kan bli förödande, säger Ingrid Karlsson.

När SVT Nyheter Småland talade med Skanova, som äger och underhåller det fasta telefoninätet, under tisdagsförmiddagen var beskedet att Ingrid Karlssons telefon skulle fungera igen den 11 januari. En stund senare ringer informationschef Inger Gunterberg tillbaka och meddelar att hon fått nya besked och att felet ska vara åtgärdat senast under morgondagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stormen Gorm i Småland

Mer i ämnet