Tre män åtalas för kidnappning

Uppdaterad
Publicerad

I dag väcktes åtal mot de tre män från Ljungby kommun som sedan en tid sitter häktade anklagade för människorov. 

Det var i augusti i år som de tre männen bakband och misshandlade en man med basebollträ och sedan förde bort honom på ett bilflak i Lidhult i Ljungby kommun.

På fredagen åtalades tre personer i Växjö – en 28-åring, en 63-åring och dennes 23-årige son – för människorov. Minimistraffet för människorov är fyra års fängelse.

Människorov i Lidhult

Stöld av fyrhjuling och åkgräsklippare

Bakgrunden är en stöld av bland annat en fyrhjuling och en åkgräsklippare vid ett inbrott i 28-åringens garage. Misstankarna riktades mot sju personer boende på en gård i trakten. Samtliga greps, men sex av dem frigavs efter förhör i brist på bevis. Den sjunde anhölls misstänkt för häleri.

På kvällen samma dag dök 28-åringen och de två andra upp på gården för att ta saken i egna händer med följd att det 23-åriga offret misshandlades och rövades bort.

De tre åtalade förnekar brott.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Människorov i Lidhult

Mer i ämnet