Assyriskas ordförande Sargon Demirdag. Ett gäng Assyriska-supportrar från 19 juni inför matchen mot Syrianska. Foto: Privat/Bildbyrån

Assyriska får elitlicens

Uppdaterad
Publicerad

Superettanklubben Assyriska har haft miljonskulder och elitlicensen har precis som förra året hängt på en skör tråd. Men nu meddelar Svenska fotbollsförbundet att licensen har beviljats och om Assyriska klarar kvalet får man spela i serien även nästa år.

Klubben behövde få in tre miljoner kronor innan den sista augusti och vädjade till svenska och internationella fans att skänka pengar. Men efter deadline ville man inte kommentera hur mycket pengar man hade fått in, utan sa att det var upp till Svenska fotbollsförbundet. Och nu har förbundet gått igenom klubbens ekonomi och meddelat att den beviljas elitlicens.

– Det känns bra och vi vill tacka alla som har gjort det här möjligt, säger Sargon Demirdag, ordförande i Assyriska.

Södertäljelagen i superettan

Vad betyder det här?

– Att vi behåller vår superettanstatus, vilket innebär att vi kan behålla de intäkter som medföljer statusen. Nu är det bara kvalet kvar.

Förra året var det ju på håret att ni klarade elitlicensen, hur ska ni göra för att inte hamna i samma situation igen?

– Vi sitter i en svår sits, men det har vi pratat om en hel del och det handlar om att titta på kostnader. Vi kommer att göra allt vi kan för att ha en bra balans nästa år.

Elitlicens för 2017

Svenska fotbollsförbundets licensnämnd har beviljat elitlicens för alla klubbar i allsvenskan, superettan och damallsvenskan. Dessa klubbar visade positivt eget kapital i sina periodiserade bokslut den sista augusti och de har visat en likviditetsplan för att klara sina betalningar under resten av året. De har också en resultatprognos för resten av året som innebär att deras egna kapital blir noll eller positivt den sista december. Klubbarna har även intygat att de inte saknar ekonomiska förutsättningar att bedriva verksamhet nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Södertäljelagen i superettan

Mer i ämnet