Hannan Masud, barn-och ungdomsledare vid armeniska-katolska missionen i Södertälje är mycket nöjd med att Anders Aborelius utsetts till kardinal. Foto: TT/privat

Biskopen blir kardinal – utnämningen välkomnas i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Anders Arborelius, biskop för Stockholms katolska stift, där Södertäljes församling ingår blir den första svenska kardinalen någonsin. Beskedet välkomnas i Södertälje.

– Det är jättestort och jättemäktigt, Hannan Masud, barn-och ungdomsledare vid armeniska-katolska missionen.

Barn- och ungdomsledaren Hannan Masud har träffat biskopen vid ett flertal tillfällen, bland annat då han varit på besök i Södertälje. Hon tror att utmärkelsen sätter Sverige på kartan.

– Det har hänt mycket under ett år, helgonförklaringen av Elisabeth Hesselblad, påvebesöket och nu detta. Det gör att Sverige uppmärksammas på mycket positivt sätt, speciellt som kristen, säger hon.

Sveriges nya kardinal

LÄS MER: Påven utnämner svenske Anders Arborelius till ny kardinal

”Fint avtryck”

Kardinalerna räknas till den katolska kyrkans elit, och agerar som påvens närmaste rådgivare, och det här är första gången som en svensk utses till kardinal.

Utifrån sitt perspektiv som barn- och ungdomsledare är hon extra nöjd med valet.

– Han ger ett fint avtryck av sig själv när han är med, han lyssnar och tar till sig och agerar i frågor som berör hur man kan hjälpa unga, säger hon.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sveriges nya kardinal

Mer i ämnet