Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Alla som är oroliga, har frågor eller är ledsna, är välkomna hit”, säger Minna Johansson, diakon på Svenska kyrkan. Foto: Aida Arslanovic/SVT

Diakonen om pojkens död: ”Många som undrar varför”

Uppdaterad
Publicerad

Behovet av att samlas och prata om den tragiska händelsen där en pojke avled i en lägenhet i Rosenlund i måndags har varit stort bland Södertäljes invånare. Därför bjuder kommunen och Svenska kyrkan under torsdagskvällen in till en minnesstund i Hagabergs kapell.

På plats finns präst, diakon och kommunens krisstödjare tillgängliga för samtal men det kommer också gå att tända ljus eller bara samla sina tankar. Barn som följer med kommer även kunna rita teckningar om de vill.

– Jag tänker att det vi kan ge varandra just nu är att finnas till för varandra, ställa upp och ha ett extra lyssnade öra, säger diakon Minna Johansson.

Pojke död i Rosenlund

Det var under måndagsförmiddagen som en minderårig pojke hittades skadad i en lägenhet i Södertälje. Livsuppehållande åtgärder vidtogs, men pojken avled senare av sina skador.

Häktades misstänkt för mord

En man som också befann sig i lägenheten greps av polis och häktades under torsdagen misstänkt på sannolika skäl för mord. Åklagaren bekräftade för SVT att det är pojkens far.

Hör diakonen i videon ovan om vilka reaktioner och känslor som den tragiska händelsen rört upp hos många invånare i Södertälje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pojke död i Rosenlund

Mer i ämnet