Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En pojke har avlidit efter att polisen fått larm om en skadad person i Södertälje. Foto: Clara Fritzon/SVT

Pojke död i Södertälje – man anhållen misstänkt för mord

Uppdaterad
Publicerad

En minderårig pojke har avlidit i Södertälje. Han påträffades med allvarliga skador i samband med en polisinsats i en lägenhet på måndagen. En man greps i lägenheten och har nu anhållits misstänkt för mord.

Polis kallades under måndagsförmiddagen till ett område i Södertälje efter att ha fått in uppgifter om en skadad person.

– Polisen var där samtidigt som ambulansen och fick ta sönder glaset till portdörren för att snabbt komma in, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Pojke död i Rosenlund

I lägenheten påträffade polisen en pojke, under 15 år, som var allvarligt skadad. Han fördes till sjukhus med ambulanshelikopter, men hans liv gick inte att rädda.

Man gripen

Även en vuxen man befann sig i lägenheten och greps av polisen. Inledningsvis ville polisen inte uppge någon brottsrubricering, men under måndagskvällen kom besked från Åklagarmyndigheten.

– Han är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord, säger Karin Rosander, kommunikationsdirektör vid Åklagarmyndigheten till TT.

Enligt Expressen var det mannen själv som ringde in till polisen. Mannen har en nära relation till pojken.

Lägenheten är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att utföras. Polisen är även på plats och knackar dörr samt hör vittnen.

Anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pojke död i Rosenlund

Mer i ämnet