Dubbelmördare får permission – vill köpa engångskamera och guldhalsband

Uppdaterad
Publicerad

Den man som avtjänar livstids fängelse i Salberga för dubbelmordet i Västergård i Södertälje har beviljats permission – för att kunna ta bilder med en engångskamera och ge en present till sin lillasyster. 

Mannen dömdes 2016 till livstids fängelse samt utvisning för det brutala dubbelmordet på sin fru som hade lämnat honom, och på den man som hon inlett en ny relation med. Det mannen vill göra nu med sin permission är att köpa en engångskamera för att ta bilder och skicka till sin familj, samt att köpa ett guldhalsband till sin lillasyster. För att införskaffa detta har han ansökt om att ha med sig 3000 kronor, men beviljades ett uttag på 2000 kronor.  

Datum, vistelseort och innehåll för permissionen kommer meddelas först när den ska äga rum. Personal kommer bära tjänstedräkt och följa med den intagne hela tiden. 

Dubbelmordet i Västergård

Bakom beslutet

Om en intagen avtjänar ett långvarigt fängelsestraff kan permission beviljas för att minska skadeverkningarna av frihetsberövandet, och i det fallet får den endast omfatta högst fyra timmar inklusive restid.  

Permission är ingen rättighet, om anstalten bedömer att det är för stor risk att den intagne inte följer reglerna och missköter sig kan den nekas. Den dömde bör ha avtjänat minst två år av sitt straff innan en permission beviljas, och efter det högst en gång var nionde månad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Västergård

Mer i ämnet