Foto: SVT

Godner: ”Samma i Danderyd som i Hovsjö”

Uppdaterad
Publicerad

Boel Godner känner en oro inför barnhälsovården i Södertälje nu när Capio lägger ner BVC i Lina Hage.

Kommunstyrelsens Boel Godner (S) har begärt ett möte med landstingsrådet om oron inför framtiden gällande stans barnhälsovård. Hon menar att landstinget inte har tagit sitt ansvar.

– Det finns bostadsområden i Stockholms län där det är tuffare att växa upp för barn än vad det är på andra ställen men ändå är det samma schablonersättning i Danderyd som i Hovsjö, säger hon.

Varför är det fel?

– För att det behövs större ansträngningar från samhället i några av Sveriges bostadsområden, flera av dem finns i Södertälje. Jag tycker det är osmakligt av landstinget om man inte väljer att kliva in och ta över ansvaret från företaget som lämnar här.

”Ännu inte uppsagt”

Nästa vecka ska Boel Godner träffa landstingsrådet Ella Bohlin (KD).

– Ännu är avtalet inte uppsagt, i det här mötet så är jag redo att diskutera alla möjligheter och vända på alla stenar för att vi ska få till en bra lösning så att vi fortsatt kan ha en bra barnhälsovård i Södertälje, säger Ella Bohlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.