Foto: SVT

Här är den unika elbussen

Publicerad

På onsdagen besökte Sveriges miljöminister Södertälje, när Nordens första eldrivna busslinje med trådlös hållplatsladdning invigdes.

Elhybridbussen kommer att trafikera SL:s linje 755. Bussen laddas på bara sju minuter och den kan köra tio kilometer utsläppsfritt.

Stort intresse

Det var under onsdagsförmiddagen som det hölls en demonstration utanför Tom Tits inför publik och journalister, för den nya elhybridbussen som först och främst kommer att trafikera busslinje 755 mot Södertälje Syd.

Börjar rulla i mitten av januari

Om bussarna kommer att tas i drift till resten av kommunen är ännu oklart, men i mitten av januari öppnas linje 755 för trafik.

– Det är viktigt att vi testar nya fordon och faktiskt i stadsmiljö och att resenärer får åka och se hur det är och att det funkar, säger miljöminister Karolina Skog (MP).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.