Foto: TT.

Klubblegenden tar över som tränare

Uppdaterad
Publicerad

Syrianska FC har gjort klart med en ny tränare och det är inte vilken person som helst tar över rodret – publikfavoriten Sharbel Touma är klar som ny A-lagstränare.

Syrianska har stått utan tränare under en lång tid. Men nu är Sharbel Touma, en gammal klubblegend bland fansen, klar som ny huvudtränare för klubben.

”Syrianska FC är glada för att ha knutit till sig Sharbel Touma som ansvarig tränare för A-laget. Syrianska FC känner stor stolthet och glädje över att få en så stor profil som Sharbel till klubben. Vi önskar Sharbel stort lycka till med uppgiften”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

– Jag har velat detta länge, tyvärr blev det inte av tidigare på grund av olika anledningar. Men det känns otroligt skönt just nu, säger Touma.

Vad var det som fick dig att bli tränare i klubben?

– Det är en klubb som jag känner till väl och värnar gott om. Jag känner alla runt omkring föreningen och det är något jag brinner för. Jag ville även jobba i Södertälje, så det är några anledningar till varför.

Mycket att förbereda

Trots Toumas stora entusiasm till klubben så saknar han en tränarlicens. Enligt Svenska fotbollförbundets lagstadgar så måste en tränare ha en så kallad pro-licens, eller åtminstone ha påbörjat utbildningen för att träna en fotbollsförening på elitnivå i Sverige.

– Jag har ingen tidigare erfarenhet på den här nivån förutom att ha varit assisterande tränare. Men detta är något som jag ska ta tag i, säger han.

Varken du eller Steven Younan (assisterande tränaren) har en utbildning, hur ska ni lösa detta?

– Det är något som vi i klubben pratat om och något som kommer att lösas under de kommande dagarna. Det är mycket att förbereda nu tills försäsongen börjar.

”Har en bra grund”

Sharbel Touma skakar hand med lagledare Ercan Bisse. Foto: Syrianskafc.com

Till det sportsliga nu, vad är målsättningen till nästa säsong?

– Den är inte satt än. Vi måste prata om det i klubben och vi måste även spika truppen.

Inom vilka positioner behövs det förstärkning?

– Jag måste kolla igenom truppen ordentligt. Men vi har en bra grund att gå på. Vi måste först och främst stämma av med de som har utgående kontrakt. Därefter fylla på med nyförvärv här och där. Det finns vissa positioner som kan behöva lite förstärkning.

37-åringen har tidigare gjort två A-landskamper, varit proffs i Holland, Tyskland och Grekland samt spelat allsvensk fotboll för Djurgården, AIK, Halmstad och Syrianska.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.