I pjäsen ”Viss text saknas” står Magnus ”Mankan” Nilssons moster i centrum. Foto: SVT

Konflikt på Oktoberteatern – Mankans pjäs ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Magnus ”Mankan” Nilssons föreställning ”Viss text saknas” skulle fortsätta gå på Oktoberteatern under våren men ställs nu in. Anledningen är enligt teatern sjukdom. Något som Mankan själv avvisar, det skriver Länstidningen.

Pjäsen som är en del i Magnus ”Mankan” Nilssons släktkrönika har gått på Oktoberteatern sedan i oktober 2015. I mars ställs den alltså in. Den senaste tiden har Oktoberteatern har problem med interna konflikter. Det har då framförallt handlat om att fackliga avtal inte följts. Nu fortsätter problemen på teatern. Enligt LT säger producenten på Oktoberteatern att de inställda föreställningarna beror på sjukdom. Men Mankan själv ger en annan bild till tidningen.

– Jag vill poängtera att jag inte är sjuk. Det är lätt att tro det med mitt handikapp. Men det är något annat som inte mår bra. Detta handlar om olika synsätt på regiarbete, säger Mankan till LT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.