Locket på kring broolyckan

Publicerad

Polisen går i ett pressmeddelande ut och berättar att de inte tänker ge några vidare kommentarer kring broolyckan i Södertälje. De beklagar samtidigt att poliser spekulerat i media kring orsaken till olyckan.

Under veckan skulle utredningen bli klar avseende broolyckan i Södertälje den 13 februari. Så blir inte fallet. Istället meddelar polisen på sin hemsida att de fortsätter att nu utreda ärendet och kommer när utredningen är klar att delvis offentliggöra handlingen.

Samtidigt passar de på att beklaga att missförstånd uppstått då poliser under utredningens gång uttalat sig kring ärendet. Dessa uppgifter ska ha varit mer av spekulativ karaktär än fakta. De skriver också att Haverikommissionen, Trafikverket, det aktuella bilföretaget med flera varit behjälpliga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motorvägsbron i Södertälje

Mer i ämnet