I den sista bilden från Moshes livesändning på Facebook syns dagsljuset igen. Foto: Skärmdump Facebook/SVT

Moshe uppstigen ur kistan: ”Nästa gång jag hamnar i en kista hoppas jag att jag är död”

Uppdaterad
Publicerad

På måndagskvällen var det dags för äventyraren Moshe Kucukkaya att avsluta sitt välgörenhetsprojekt och lämna kistan. – Det känns overkligt, säger han strax innan han kliver upp.

I två dygn har han legat i en hemmasnickrad träkista och via en livesändning på Facebook har den som velat kunnat vara med honom i mörkret.

Med två timmar kvar får Moshe Kucukkaya frågan om han har fått ut något av insatsen, som var både välgörenhet och ett sätt för honom att dämpa sin klaustrofobi.

– Det funkar inte så att jag kommer upp och är kvitt fobin, säger han. Nu börjar en läkningsprocess och det kommer vara jobbigt några dagar och man kanske drömmer om det här.

Regnet ställde till det

I livesändningen hör man också någon utanför kistan fråga vad som har varit jobbigast.

– När hela kistan höll på att dränkas, svarar Moshe Kucukkaya. Det var jobbigast, och så var det blött efteråt. Madrassen blev som en fuktig tvättsvamp.

Han är inte sugen på att bli levande begravd igen.

– Nästa gång jag hamnar i en kista hoppas jag att jag är död. Eller förresten jag vill nog bli till aska istället, säger han och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.