Foto: Stefan Johansson, blåljusfotograf

Knivman som sköts i benet av polis har lämnat sjukhuset

Uppdaterad
Publicerad

Den 25-årige man som sköts i benet av polis igår efter att han angripit polisen med kniv i centrala Södertälje har nu fått lämna sjukhuset. Han är förd till arresten i Södertälje.

Det var vid klockan 20 på fredagskvällen som polisen larmades till en restaurang i centrala Södertälje. Två män bråkade efter att ha nekats tillträde, uppger Stockholmspolisen.

– Det tar ett tag innan man kan bilda sig en uppfattning om vad det är som har hänt egentligen. Vi har ett gäng poliser på plats just nu som försöker bena ut alltsammans, och det finns många vittnen på plats. Området är avspärrat, säger Lars Byström, pressansvarig vid polisen.

Angreps av knivman

När polisen kom till platsen angreps polismännen av en knivbeväpnad man i 25-årsåldern. Poliserna beslutade sig att avlossa skott mot mannen, som träffades i benet.

– Det sköts verkanseld, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen till TT.

Både knivmannen och den andra inblandade i bråket greps, uppger polisen. Den skadade mannen har förts till sjukhus.

Oklart om skadeläget

Sven-Erik Olsson har inga uppgifter om tillståndet för mannen, som förts till sjukhus, eller hur många skott som avlossats, men det blir en utredning om polisens skott.

– Så blir det ju alltid när polisen använder tjänstevapnet för varnings- eller verkanseld, säger Sven-Erik Olsson.

Männen misstänks för försök till grov misshandel alternativt hot mot tjänsteman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.