”Rädd att min son skulle bli skadad”

Uppdaterad
Publicerad

För Nelson Agurto blev det ingen lugn förmiddag. Hans son blev nämligen inlåst i ett klassrum på Rosenborgskolan, då man trodde att det var en terrorist där.

Det var under onsdagsförmiddagen som en terrorövning i Södertälje skulle genomföras, problemet var bara att larmsamtalet gick till en lärare på en helt annan skola istället, nämligen Rosenborgskolan. Eftersom personalen inte visste att det var en övning, larmades polisen till skolan och eleverna låstes in i klassrummen.

– Jag fick ett samtal av min son som sa att det var beväpnade personer utanför skolan. Först trodde jag att han skämtade, men sedan insåg jag att det var allvar, säger Nelson Agurto, som har sin son på skolan.

Nelson Agurto säger att han fick en klump i magen och att både han och sonen blev skärrade.

– Jag bad min son lyssna på lärarna och ha mobilen nära till hands hela tiden. Jag var rädd att min son skulle bli skadad.

Efter en timme släpptes eleverna ut, när polisen kunnat konstatera att det inte fanns något hot, utan att allt bara var en falsk övning.

– Tack och lov var det här inte på riktigt, säger Nelson Agurto.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.