Vice gruppledaren menar att han är nöjd med det budgetförslag partiet har lagt fram. Foto: SVT

Tommy Hansson (SD): ”Visst har vi en budget”

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna i Södertälje har från flera håll fått kritik för att de inte presenterat en egen budget. Men vice gruppledaren har en annan bild. – Vi menar att det budgetförslag vi har lagt fram är till fyllest, säger Tommy Hansson (SD).

Bland andra Boel Godner har kritiserat Sverigedemokraterna för att partiet saknar en egen budget. Gruppledaren Beata Kuniewicz har tidigare uppgivit att SD saknar kunskap för att kunna göra en budget, enligt LT:s ledarskribent Tomas Karlsson.

Men vice gruppledaren Tommy Hansson ger nu delvis en annan bild.

”Vi är fullt nöjda”

– Vi har lagt fram ett förslag där vi har en ekonomisk uppställning där vi anger vad vi vill satsa på och spara in på. Vi menar att det budgetförslag vi har lagt fram är till fyllest, säger Tommy Hansson (SD).

Men ni har fått kritik för att ni inte har en heltäckande budget?

– Nej, det kan man väl säga i och med att vi inte har någon särskild investeringsbudget. Men vi utvecklar våra budgetförslag från år till år, och är fullt nöjda med det vi har nu.

Viktigare med breda penseldrag

Hur kommer det sig att ni saknar en investeringsbudget?

– Vi har inte den ekonomiska expertisen inom partiet. Men framförallt tycker vi att det har varit viktigare att ange i stora drag vad vi vill satsa på.

Boel Godners uttalande om att avsaknaden av en komplett budget är respektlös mot skattebetalarna tar Tommy Hansson med ro.

– Det är klara överord som vi ser det eftersom vi faktiskt har lagt fram ett budgetförslag utifrån våra förutsättningar.

Förväntar sig inte era väljare ett komplett förslag till budget?

– Jag vet inte, du får fråga dem, säger Tommy Hansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.