Foto: SVT/TT

Kritik mot SD:s avsaknad av budget

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsens ordförande, Boel Godner (S), riktar kritik mot Sverigedemokraterna som i år igen inte har lyckats presentera en egen komplett budget. ”Respektlöst mot skattebetalarna” säger Godner.

Det var under måndagens kommunfullmäktigemöte där budgeten för nästa år presenteras, som kritiken framfördes. Sverigedemokraterna, som är fullmäktiges tredje största parti i Södertälje och som har nio mandat, har ännu ett år inte lyckats presentera en egen komplett budget.

– Det är respektlöst mot skattebetalarna, sa Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande, enligt LTs ledarskribent, Tomas Karlsson.

”Saknar kunskap”

Även kommunalrådet Elof Hansjons var kritisk, han twittrade:

”SD är det tredje största partiet i S-tälje och har tredje mest resurser, men klarar ytterligare ett år inte att lägga fram en riktig budget.”

SDs gruppledare Beata Kuniewicz beklagade och konstaterade att de saknar kunskap för att kunna göra en budget, enligt Tomas Karlsson.

Oförändrad skatt

I budgetdebatten behandlas majoritetens budgetförslag som bland annat innebär oförändrad kommunalskatt och en storsatsning på utbyggnaden av bredband.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.