Södertäljepolisen flyttar tillfälligt in i stadshuset. Foto: TT

Södertäljepolisen flyttar in i stadshuset

Uppdaterad
Publicerad

Från och med idag och cirka fem, sex veckor framåt är receptionen i polishuset stängd. Vill man söka pass måste man bege sig till ett närliggande passkontor.

När man byggde det nya polishuset i Södertälje blev utrymmena i anslutning till receptionen för små. Nu ska detta åtgärdas. Det gör man genom att  flytta på en vägg och lite andra ändringar.

– Det här ombyggnadsarbetet måste göras för att förbättra yrkesmiljön för oss som arbetar i receptionen. Det är alldeles för trångt som det är nu. Vi behöver springa fram och tillbaka mellan receptionen och kopiatorn för att kunna göra vårt jobb, förklarar Anna Carin Nordén, gruppchef hos polisen i Södertälje.

Personalen förflyttas

För Södertäljeborna innebär ombyggnadsarbetet att man måste vända sig, exempelvis till passkontoret i Flemingsberg för att söka pass. Arbetet beräknas bli klart i mellandagarna. Eftersom arbetsbelastningen tillfälligt har sjunkit i Södertälje men ökat på andra passkontor har några ur personalen lånats ut till andra områden för att hjälpa till där.

– Man måste tänka på att gå in på polisens hemsida och boka tid om ska ansöka om pass, avslutar Anna Carin Bodén.   

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.