Allt spel på Assyriskas matcher stoppas

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen stoppade Svenska spel allt spel på Assyriskas matcher. – Vi sätter spelsäkerheten högst, säger Svenska Spels presschef Andreas Jerat till Uppsala nya tidning.

Svenska spel har under fredagen stoppat allt spel på Assyriska FF, som på söndag möter Sirius på hemmaplan.

Ska ha kommit in rapporter om avvikande oddsrörelser

– Vi vill erbjuda spel på riktiga matcher där utfallet i matchen avgörs av det som sker på planen. Vi sätter spelsäkerheten högst och misstänker vi att det inte är sportsliga prestationer som avgör så plockar vi bort matchen, säger Svenska Spels presschef Andreas Jerat till Uppsala nya tidning, som också var först med att rapportera om stoppet.

Enligt Svenska spel ska rapporter ha kommit in från bland annat Uefa/Betradar och Svenska Fotbollförbundet om avvikande oddsrörelser, något som gjort att spel på Assyriskas matcher tillsvidare stoppats.

Inte första gången spel stoppas

Detta är inte första gången som spel på Assyriskas matcher stoppas. Så sent som i början av juni stoppades spel på en av Assyriskas matcher och i fjol stoppades spel på både Assyriskas och Syrianskas matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.