Joachim Jacobsson på Trafikverket menar att det kan ta så lång tid som flera månader innan bron trafikeras som normalt. Foto: TT/SVT

Trafikverket: Kommer att ta flera månader

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket hoppas att kunna släppa på trafiken södergående i åtminstone en fil inom två veckor, men det kan dröja månader innan bron är reparerad.

I lördags inspekterades bron av Trafikverkets ingenjörer, nu återstår att ta beslut om hur de ska gå vidare.

– Det är omfattande skador, vi måste ta beslut om hur vi ska göra, om vi ska reparera, förstärka eller byta ut, säger Joachim Jacobsson, projektledare för brounderhåll på Trafikverket.

Motorvägsbron i Södertälje

Förhoppningsvis kan man öppna en fil södergående om två veckor, men det blir bara temporärt. Den kommer att stängas igen när den stora reparationen börjar och då blir hela den södergående bron stängd, precis som nu.

Läs mer: Ulrica gav upp i köerna och lämnade bilen

Hur länge avstängningen kommer att pågå och när reparationen kan börja är ännu mycket osäkert men det kan ta flera månader innan bron fungerar som vanligt.

– Det är svårt idag att säga när vi reparerar och hur lång tid det kommer att ta,  säger Joachim Jacobsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motorvägsbron i Södertälje

Mer i ämnet