Ulrica Nordén tröttnade på att sitta i kö och hittade en alternativ lösning på problemet. Foto: Mohammad Abusbaih/SVT

Trafikanten gick förbi kön istället

Uppdaterad
Publicerad

Köerna i södergående riktning på E4/E20 ringlar sig fortfarande långa efter lastbilsolyckan på Motorvägsbron under Midsommar. SVT Nyheter Södertälje träffade en trafikant som hade tröttnat på köerna och tagit sig in till Södertälje centrum på annat sätt än med bil.

Ulrica Nordén, boende i Salem skulle på ett läkarbesök i Södertälje. Hon kom gående över Mälarbron när SVT Nyheter Södertälje stötte på henne.

– Jag satt fast i köerna. När jag kom fram till Ica i Veda hade jag suttit i dryga timmen. Då gav jag upp, ställde bilen och köpte löparskor. Och så gick jag in till stan istället, berättar Ulrica Nordén.

Motorvägsbron i Södertälje

Läs mer: Trafikverket: Kommer att ta flera månader

”Se till att ni är förberedda”

– Oron kom till mig när jag kom på att jag hade varken solkräm eller vatten. Så jag vill säga det till folk: se till att ni är förberedda.

Tänkte du inte på att det skulle bli stopp i trafiken?

– Jag är fullt medveten om olyckan och att det var kaos under midsommar. Men jag hade inte den tanken, jag var så fullt uppe i mitt eget. Jag körde och kom på det på vägen istället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motorvägsbron i Södertälje

Mer i ämnet