Åklagaren Henrik Olin.

DNA-bevis mot häktade 39-åringen

Uppdaterad
Publicerad

Den 39-årige man som suttit anhållen misstänkt för en av våldtäkterna i Strängnäs har nu häktats. Enligt åklagaren finns DNA-bevisning som knyter honom till brottet.

Enligt åklagare Henrik Olin är det ett gott bevisläge mot 39-åringen. DNA-tester har visat att det är mannens sperma som har återfunnits på brottsplatsen.

– Topsningen har varit väldigt betydelsefull, säger Henrik Olin.

Dubbelvåldtäkten i Strängnäs

39-åringen förnekar brott och bestrider häktningsyrkanden.

Totalt är nu tre personer misstänkta för inblandning i våldtäkterna. 39-åringen begärdes häktas på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden. Till skillnad mot de andra två andra männen i utredningen misstänkts 39-åringen för våldtäkt och inte grov våldtäkt.

– Den ena våldtäkten var en gruppvåldtäkt, vilket leder till brottsrubriceringen grov våldtäkt, säger Henrik Olin.

Det var natten till den 23 augusti som en kvinna överfölls vid Tosteröbron i Strängnäs. Först våldtogs hon på en plats och när hon flydde därifrån våldtogs hon på nytt av andra gärningsmän.

Hur mår den våldtagna kvinnan?

– Hon har varit med om hemska brott och mår naturligtvis mycket dåligt. Men hon har kunnat höras och medverkat vid förundersökningen på ett beundransvärt sätt, säger Henrik Olin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelvåldtäkten i Strängnäs

Mer i ämnet