Foto: TT

AFC:s klubbchef: ”Det blir säkert fina baracker”

Uppdaterad
Publicerad

1 januari går flytten till Eskilstuna för AFC United. Nu är det klart att kansliet kommer vara på Årby åtminstone inledningsvis – i tillfälliga baracker.

– Det har jag ingenting emot, vi har suttit värre här i Solna. Det blir säkert fina baracker, allsvenska baracker, säger klubbchefen Jose Franco till SVT Nyheter Sörmland och skrattar.

Läs mer: SVT-experten om AFC-flytten

AFC United till Eskilstuna

1 januari nästa år blir allsvenska nykomlingen AFC Unitedt AFC Eskilstuna och verksamheten ska då vara på plats i Eskilstuna. Och kanslipersonalen kommer åtminstone inledningsvis att sitta i baracker på Årby.

”Tillfälliga bodar”

– Vi kommer sitta i tillfälliga bodar som kommer tas dit från och med femte eller sjunde januari, men det har jag inget emot, säger Franco.

När får ni en byggnad på Årby?

– Vi håller på och diskuterar det och vi hoppas så fort som möjligt att vi kan hitta en permanent lösning. Vi skulle helst vilja ha kansliet på Tunavallen men vi får se hur det blir. Det handlar om pengar.

Läs mer: ”Känns att vi är välkomna i Eskilstuna”

Nytt biljettsystem

Gällande lägenheter för spelarna har de hittat några, men exakt hur många som krävs är oklart med tanke på hur spelartruppen utformas. Dessutom kan det bli så att vissa spelare pendlar.

– Vi tittar på det och det kommer att lösa sig. Olga Åstedt (sekreterare) har koll på det, säger Franco.

Klubben har även ändrat upplägget gällande säsongskorten och köper man en säsongsbiljett kommer man att ha en numrerad plats under hela säsongen. Det ska även byggas upp en ståplatsläktare på ena kortsidan där AFC-supportrarna kan stå vid hemmamatcherna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

AFC United till Eskilstuna

Mer i ämnet