AFC-jubel Foto: Jessica Gow/TT

AFC vill säkra allsvenskt avancemang – och fira i Eskilstuna

Publicerad

I dag kan AFC United, som blir AFC Eskilstuna från och med 1 januari, säkra ett allsvenskt avancemang. Och de planerar för ett firande i Eskilstuna.

AFC United tar i eftermiddag mot Åtvidabergs FF på Skytteholms IP och vid en seger är laget klart för allsvenskan 2017. Och kniper de en allsvensk plats till nästa säsong planerar de för att fira det även i Eskilstuna där klubbens verksamhet ska vara baserad från och med 1 januari nästa år.

Läs mer: Nannskog om AFC-flytten till Eskilstuna.

AFC United till Eskilstuna

”En rolig sak”

– Det finns diskussioner att göra det på exempelvis Tunavallen eller i centrum, det skulle vara en rolig sak att göra. Att vi kommer dit med hela laget och att de i Eskilstuna får träffa dem, säger klubbchefen Jose Franco till SVT Nyheter Sörmland.

Läs mer: Efter historiska beslutet – så jobbar City och AFC framåt.

Han påpekar vikten av att bygga relationer med människorna i klubbens kommande hemstad.

– Det är viktigt för folkets skull. Så att man känner att det är ”vi” och att vi bryr oss om folket i Eskilstuna. Det är viktigt att skapa en relation och vi har fått så mycket positiv respons, säger Jose Franco.

Efter sista matchen

Men firandet i Eskilstuna blir i så fall efter sista omgången?

– Precis, det blir svårt att ordna det redan i helgen.

Den sista omgången i Superettan spelas om en vecka, 5 november, och då möter AFC United Halmstad borta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

AFC United till Eskilstuna

Mer i ämnet