Foto: SVT

Boendet med Sörmlands bästa seniormat fyra i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Åbackens vård- och omsorgsboende i Eskilstuna placerade sig på fjärde plats i White Guide Seniors tävling om den bästa seniormaten i Sverige.

– Det känns jätteroligt, säger enhetschefen Eva Gindemo.

Det var i slutet av maj som Åbackens vård- och omsorgsboende nominerades till finalen tillsammans med två andra sörmländska boenden, Almgårdens äldreboende i Julita (kom tia) och Mariagården i Strängnäs.

Mariagården slutade åtta och Almgården tia, Åbackens vård- och omsorgsboende knep fjärdeplatsen och har därmed Sörmlands bästa seniormat.

Flera parametrar

I finalen, som avgjordes i Malmö i går, bedömdes flera olika faktorer, som mat, miljö, bemötande och service.

Läs mer: Sörmländsk äldremat kan bli bäst i Sverige.

– Det känns jätteroligt. Vi är glada och stolta över vårt boende och personalen som jobbar här, säger Eva Gindemo till SVT Nyheter Sörmland.

Jobbat med presentationen

– Vi har jobbat med en bra presentation av maten och har kostmöten en gång i månaden. Men redan nu tänker vi på hur vi ska gå för guld nästa år genom att göra ytterligare förstärkningar i måltidsmiljön, säger Eva Gindemo.

Vinnare i år blev ett äldreboende på Tjörn i Bohuslän.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.