Eskilstuna Kuriren-koncernen, där Eskilstuna-Kuriren, Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter ingår måste spara 20 miljoner nästa år. Foto: SVT

EK-koncernen måste spara miljoner – 25-30 tjänster försvinner

Publicerad

Eskilstuna Kuriren-koncernen ska spara 20 miljoner nästa år. Det innebär att mellan 25 och 30 tjänster på företaget måste bort.

I Eskilstuna Kuriren-koncernen ingår förutom Eskilstuna Kuriren även Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter. Under tisdagen har personalen på företaget informerats av ledningen om läget inför 2017 som innebär att företaget måste spara 20 miljoner kronor.

Nära 30 tjänster

Det innebär att mellan 25 och 30 tjänster måste bort från företaget.

– Vi är lönsamma i år, men det gäller att ta ansvar för kommande år. Ser man till de prognoser som finns för landsortspressen så krävs detta. Det som gäller för andra gäller även för oss. Vi går från att vara fokuserade på papperstidningen till att bli digitala. I den digitala världen ser ekonomin annorlunda ut. Vi måste anpassa oss efter det. Annonstrenden i branschen har varit ganska besvärlig under 2016, säger vd Jimmie Näslund till ekuriren.se.

Jimmie Näslund berättar vidare att fokus för företaget framöver är att hitta nya digitala intäkter för att den negativa trenden ska kunna brytas.

”Relevanta papperstidningar”

– Sedan handlar det också om att göra viktiga och relevanta papperstidningar. Vår överlevnad ligger i att göra bra lokaljournalistik och där ligger även fokus i framtiden, säger han till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.