Eskilstuna United hoppas på storpublik när Djurgården kommer på besök i eftermiddag. Foto: TT

Eskilstuna United hoppas på ny publikfest – om vädret är på deras sida

Uppdaterad
Publicerad

Allsvensk hemmapremiär mot Djurgården i eftermiddag – då hoppas Eskilstuna United på storpublik. Om vädret tillåter.

En lång försäsong är slut och i eftermiddag premiärspelar Eskilstuna United i damallsvenskan när Djurgården kommer på besök till Tunavallen. Eskilstunaklubben vann publikligan överlägset förra säsongen och hade ett snitt på 2641 åskådare under hemmamatcherna, en säsong som sånär slutade med ett SM-guld.

LÄS MER: Eskilstuna Uniteds lagkapten spelar med regnbågsbindel.

Unitedpremiär i damallsvenskan

Klubbens marknadsansvarige, Bengt Gustafsson, hoppas förstås att säsongen ska inledas med en ny publikfest på Tunavallen, men där är det vädret som till stor del kommer avgöra hur många som tar sig till Tunavallen.

”Kan nå snittet”

– Blir det bra väder kommer det nog mellan 2000 och 3000 till matchen. Blir det kanonväder är det ingen omöjlighet att vi kan nå snittet från förra säsongen, säger Bengt Gustafsson till SVT Nyheter Sörmland.

LÄS MER: Alla Uniteds matcher sänds live på webben.

Sedan tillägger han snabbt:

– Vräker det ner 30 till 40 minuter innan match så tar det bort 1000 personer direkt. Men oavsett väder och vind borde det bli mellan 1000 och 1500 åskådare. Är det bra väder kan man lägga till 1000 på det, säger han.

LÄS MER: Spänning på plan – men ekonomin kan bli ett lotteri.

Stort intresse

Mot bakgrund av lagets succé förra säsongen som sånär gav ett SM-guld menar Bengt Gustafsson att suget är stort efter att få se laget i seriespel igen.

– Längtan efter att se laget är stor och vi hoppas på mycket publik. Och vi har haft bra publiksiffror på träningsmatcherna och i svenska cupen trots att det har varit kallt, säger han.

LIVE från 16.00: SVT Nyheter Sörmland är på plats och rapporterar direkt från matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Unitedpremiär i damallsvenskan

Mer i ämnet