Mannen bröt sig in hos kvinnan, som slängde ut en lapp med ett nödrop.

Tre års fängelse för man som bröt sig in och våldtog kvinna

Uppdaterad
Publicerad

Tre års fängelse. Det blev straffet för den 35-årige man som i somras bröt sig in hos en kvinna i Strängnäs och våldtog och misshandlade henne.

Domen meddelades på tisdagen i Eskilstuna tingsrätt.

Det var en tidig morgon i augusti som mannen dök upp vid kvinnans lägenhet. Med sig hade han en kofot som han använde för att bryta upp dörren.

Tortyrliknande

Inne i lägenheten misshandlade han kvinnan, som han tidigare haft en relation med. Hon tvingades också att ha sex med honom.

Tingsrätten konstaterar att kvinnan utsattes för våld som ”varit utdraget och tortyrliknande”.

Kvinnan försökte slå larm genom att kasta ut en papperslapp där hon skrivit ”hjälp!”. Den hittades dock först morgonen därpå på en grannes balkong. I rättegången var den en del av bevisningen och bedömdes stärka kvinnans version av händelseförloppet.

Nekade till våldtäkt

35-åringen erkände att han brutit sig in hos kvinnan och misshandlat henne. Men han nekade till våldtäkt och hävdade att det hela varit frivilligt. Tingsrätten bedömer det dock annorlunda och dömer mannen för våldtäkt, misshandel och grovt hemfridsbrott. Han frias från olaga hot, då ord stod mot ord kring detta.

Förutom till tre års fängelse döms mannen också att betala skadestånd på närmare 150.000 kronor till kvinnan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.