Foto: TT

Fängelsestraff för brutalt rån i Eskilstuna

Publicerad

Fyra män har dömts till fängelse efter att ha trängt sig in i en Eskilstunabos lägenhet och misshandlat och rånat honom. Den utsatte mannen flydde undan männen genom att kasta sig ut från ett fönster.

Det hela skedde i början av augusti i stadsdelen Årby. Eskilstunabon, en 49-årig man, kände de fyra dömda männen sedan tidigare, två av dem sedan flera år tillbaka.

Enligt förhör med den utsatte mannen hade en knarkaffär gått fel, vilket ledde till att de fyra männen följde efter 49-åringen till hans lägenhet. Väl där ska han ha blivit inknuffad genom dörren, skuren med kniv, slagen med ett basebollträ och hotad till livet av männen.

Bröt armen

När han till slut lyckades fly undan männen kastade han sig ut genom ett fönster. Han bodde på första våningen och fallet var ungefär 3,5 meter. Landningen orsakade en bruten arm.

Samtidigt inne i lägenheten stal de fyra männen bland annat två datorer, en mobiltelefon och en kamera.

Flera år i fängelse

På tisdagen kom så domen mot de fyra männen och det blev fängelsestraff på mellan 2 och 3 år för samtliga av dem. Förutom rån döms de även för vållande till kroppsskada. Två av dem döms även för ringa narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.