Försvarsadvokaten Thomas Carlstedt. Foto: SVT

Försvarsadvokaten: ”Hon har inte mördat sin man”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen förhördes kvinnan som är skäligen misstänkt för mord på sin man. Enligt hennes försvarsadvokat förnekar hon brottet.

Det var tidigt på torsdagsmorgonen som en kvinna, hemmahörande i Sörmland, anhölls skäligen misstänkt för att ha mördat sin make. Händelsen ska ha inträffat i parets gemensamma sommarbostad utanför Arboga.

Medtagen men klar

Kvinnan förhördes under fredagen där hon förnekar brottet.

Arbogafallet

– Det hölls ett förhör och min klient förnekar brottet. Hon har inte mördat sin man, säger kvinnans försvarsadvokat Thomas Carlstedt.

– Hon är naturligtvis medtagen. Dels är hon chockad av det som har hänt, dels av de skador hon har. Men hon är klar och redig i sin berättelse, säger Thomas Carlstedt.

Kvar på sjukhus

Kvinnan, som just nu vårdas på ett sjukhus i Sörmland, opererades under torsdagen.

– Hon ligger fortfarande på en akutavdelning och kommer att göra det i minst ett par dagar till.

Vilka slags skador har kvinnan?

– Hon är sydd i ansiktet och axeln och så har hon en skada i bröstkorgen.

Polisutredningen fortsätter

Vad kommer att ske framöver?

– Nu efter förhöret tar polisen kontakt med åklagaren som ska begära fortsatt anhållan eller släppa misstanken. Sedan fortsätter polisen sitt arbete med en teknisk undersökning, rättsläkarundersökningar och man kommer att höra eventuella vittnen som kan ha hört eller sett något, säger Thomas Carlstedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet