• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Arkivbild Foto: Audrey Erath

Mordmisstänkta kvinnan släppt

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan som har varit anhållen, skäligen misstänkt för mordet på sin make i en sommarstuga utanför Arboga, är nu släppt.

Anhållandet av kvinnan, som är i 60-årsåldern och från Sörmland, hävdes under fredagseftermiddagen.

Detta efter att polisen på förmiddagen kunnat hålla ett första förhör med kvinnan, som sedan mordkvällen i onsdags vårdats på sjukhus.

Arbogafallet

Inte avförd från utredningen

Efter förhöret beslutade åklagaren att sänka misstankegraden från skäligen misstänkt till kan misstänkas, och att kvinnan inte längre skulle vara anhållen.

Kvinnan är dock inte avförd från utredningen, enligt polisen.

Båda utsatta för grovt våld

Mannen och kvinnan hittades sent på onsdagkvällen i sin sommarstuga av polisen. Både den avlidne mannen och kvinnan hade utsatts för grovt våld. Polisen utreder nu även mordförsök på kvinnan.

Presstalesmannen för polisen i Västmanland, Lisa Sannervik, säger att uppgifter i förundersökningen ligger bakom frigivandet, men att polisens arbete fortsätter med oförminskad kraft.

Polisnärvaro i Arboga

Under helgen prioriterar polisen att vara synlig och närvarande i Arbogatrakten eftersom ett grovt brott begåtts.

– Människor kan känna oro, men vi vill också vara på plats för att folk ska kunna lämna intressanta iakttagelser till oss, säger Lisa Sannervik.

Men finns det någon anledning till oro om det går en brottsling lös?

– Nej, det finns ingen anledning till oro, det finns ingen risk för allmänheten, säger Lisa Sannervik, presstalesman på polisen Västmanland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet