Kvinnan som misstänks för storskalig äppelpallning i Eskilstuna förnekar brott. Foto: SVT/TT

Misstänkt äppelpallare förnekar brott

Publicerad

En kvinna i 60-årsåldern är misstänkt för snatteri efter omfattande äppelpallning i Eskilstuna. Men i förhör med polisen förnekar hon brott.

Det var i går kväll som polisen i Eskilstuna larmades till stadsdelen Nyfors i Eskilstuna efter att de fått larm om storskalig äppelpallning. Väl på platsen kunde polisen gripa en misstänkt kvinna i 60-årsåldern som sedan togs in till förhör.

Förnekar brott

Läs mer: Kvinna gripen för omfattande äppelpallning.

– Den misstänkta förnekar brott, hon hävdar att hon fått lov att ta äpplena. Men av vem vet jag inte. Hon är misstänkt för snatteri och olaga intrång, säger Margareta Freidenfelt vid polisen i Eskilstuna till SVT Nyheter Sörmland.

Har hänt tidigare

Och det ska inte ha varit första gången det skett i området.

– Hon ska vid flera tillfällen ha fyllt papperspåsar med äpplen, men det står inte specifierat exakt hur mycket äpplen det rör sig om, säger Margareta Freidenfelt.

Vad händer nu?

– Nu ska en förundersökningsledare ta ställning till om ärendet ska drivas vidare eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.