Äppeltjuvarna har återkommit till villaområdet flera gånger med stegar och ”dammsugit” träden på frukt. Arkivbild. Foto: TT

Kvinna gripen för omfattande äppelpallning

Uppdaterad
Publicerad

Boende i Övre Nyfors, Eskilstuna, har larmat polisen om storskalig äppelpallning i området. Enligt de boende har tjuvar återkommit flera gånger till tomterna och ”dammsugit” träden på frukt.

På tisdagskvällen grep polisen en kvinna, misstänkt för ringa stöld, efter vad som beskrivs som storskalig äppelpallning i Eskilstuna. Kvinnan själv förnekar brott.

– Det har skett i plural och hållit på i flera dagar, säger Roland Lindkvist, Polisen Södermanland.

Läs mer: Misstänkt äppelpallare förnekar brott.

Flera personer boende i området Övre Nyfors i Eskilstuna anmälde att de fått påhälsning på tomten av personer som ”dammsugit” träden på frukt. Och det var inte första gången, berättade de boende för polisen.

Använde stegar

Tjuvarna tros ha använt stegar och mycket systematiskt ha plockat ned äpplen och päron.

– Man har använt stegar, det är inte bara så att man gått förbi och knyckt ett äpple eller ett päron. De har varit inne på tomter och ställt upp stegar. Så vi kan ju i allra högsta grad säga att det finns ett uppsåt, säger Roland Lindkvist.

En polispatrull kom till platsen och grep senare kvinnan.

– Det slutar med att grannarna gick man ur huse, och samtidigt ringde till oss. En patrull kom dit och anträffar då den här kvinnan, säger Roland Lindkvist.

Vill ha sin frukt ifred

Hon är nu intagen till förhör. Polisen ska också utreda om det kan röra sig om hemfridsbrott eftersom personerna varit inne på privata tomter.

Polisen betonar att det finns ett allvar i äppelpallningen.

– Jag är själv väldigt dålig på att ta hand om min egen frukt, och skulle kanske ge bort den om någon vill ta hand om den. Men de här boende vill nog ha sin frukt ifred, säger Roland Lindkvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.