Skador på bilar och intilliggande byggnader orsakades av explosionen. Det finns inga uppgifter om personskador. Foto: Pontus Stenberg

Handgranat sprängd vid polisstation

Uppdaterad
Publicerad

En misstänkt handgranat exploderade natten till nyårsdagen utanför dörren till polisstationen i Katrineholm. Stora skador orsakades på entrén och bilar intill.

Det var runt tolvslaget på nyårsafton som, vad polisen själva beskriver, en misstänkt handgranat kastades mot huvudentrén till polishuset i Katrineholm. Den tekniska undersökningen avslutades tidigt på söndagsmorgonen.

– Spår på platsen talar för att det var en handgranat, säger Roland Lindkvist, polisens vakthavande befäl.

Granatattack mot polisstation

Detonationen var kraftig och skadade dörrar, fönster, bilar och även en busskur i närheten. Även skador på husen mittemot stationen har upptäckts.

Först ingen reaktion

Polisens personal fanns på stationen, men ingen ska ha skadats.

– Faktum är ingen i polishuset eller runt om reagerade direkt på smällen eftersom det hände vid tolvslaget och man tänkte först att det rörde sig om en nyårssmällare, säger Roland Lindkvist.

Ännu finns ingen misstänkt för attacken. En anmälan om allmänfarlig skadegörelse är upprättad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granatattack mot polisstation

Mer i ämnet