Här är Sörmlands bidrag till Stora turismpriset

Uppdaterad
Publicerad

Det blir Öster Malma som representerar Sörmland när en vinnare av Stora turismpriset ska utses.

– Söker du en hållbar och vild plats med garanterat fina naturupplevelser är Öster Malma unikt, säger vd Annelie Karlsson Lenksjö i ett pressmeddelande.

Stora turismpriset delas årligen ut av Stiftelsen för kunskapfrämjande inom tursim, med Tillväxtverket som huvudman.

Sörmlandsturism

Olika slags viltupplevelser

Det är turistchefen eller motsvarande i respektive län som nominerar en kandidat och priset ges till ”föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet och hållbarhet som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige”.

Kring Öster malma slott finns en rad upplevelser kopplat till viltupplevelser av olika slag, och det är också här som Svenska jägareförbundet har sitt huvudsäte.

Motiveringen i Sörmland

I motiveringen till varför Öster malma ska representera Sörmland står bland annat detta:

”Öster malma är ett inspirerande föredöme för hur man genom långsiktigt och medvetet arbete visat på möjligheterna att kombinera naturen och det vilda med måltider av hög kvalitet (...) Och med starkt fokus på hållbarhet och besökarens helhetsupplevelse är Öster malma ett besöksmål av både nationell och internationell rang.”

100.000 kronor i prissumma

Förra årets vinnare av Stora turismpriset var Astrid Lindgrens näs, och prissumman är på 100.000 kronor. Beslut om årets vinnare ska fattas i september och prisutdelningen hålls den 20 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sörmlandsturism

Mer i ämnet