Hel bilskola fast i Grekland

Uppdaterad
Publicerad

Elva personer från Krekolas trafikskola i Eskilstuna har varit strandade på Rhodos efter en konferensresa. Men trots att strejken nu blivit avblåst, vet de inte om de kan flyga hem i morgon.

På fredagskvällen fick de ett sms från Ryanair, där det stod att söndagsflyget till Skavsta flygplats var inställt på grund av strejkvarslet. I kväll kom beskedet att det inte blir någon strejk.

– Men vi har inte fått någon information om vi kommer kunna åka i morgon eller inte. Beskedet vi fick var ju att flyget är inställt, säger Sofia Krekola som jobbar på trafikskolan.

Inställda uppkörningar

Hon är ändå lättad över att de kommer att kunna ta sig hem snabbare än vad de hade kunnat om det hade blivit strejk.

– Hade vi suttit fast här länge hade det inneburit stora ekonomiska förluster för oss och vi hade fått ta hjälp av andra trafikskolor som skulle få hålla uppkörningar och kurser. Dessutom vill vi inte vara borta från våra barn för länge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.