Det blir ingen flygstrejk i Grekland. Beskedet kom efter att ledningen för flygledarnas fackförbund träffat den grekiske transportministern. Foto: TT

Hotet om grekisk flygstrejk avblåst

Uppdaterad
Publicerad

Hotet om den grekiska flygstrejken är avblåst. Beskedet kom efter att ledningen för flygledarnas fackförbund träffat den grekiske transportministern. Det innebär att tusentals svenska resenärer kan pusta ut.

Tusentals svenska resenärer hotades av den grekiska flygledarstrejken, tänkt som en protest mot en ny flygreform – som ska vara ett första led i att privatisera landets flygplatser. Strejken skulle börja natten till söndag och kunde ha stängt grekiskt luftrum fullständigt.

Nu uppger Swedavia att strejken är avblåst.

Flighter går som planerat

Även researrangören Apollo bekräftar att flygstrejken är inställd.

– Det stämmer. Vi har fått officiell bekräftelse på att strejken nu är avblåst, det beskedet som vi alla har hoppats på under dagen. Vi fick reda på det strax innan klockan halvsju, säger presschef Jennie Boström till SVT Nyheter vid 19-tiden.

Hon säger att alla bolagets flighter nu kommer att gå som vanligt. Just nu håller man på och informerar resenärerna.

– Vi har gått ut med sms och har personal som informerar på plats.

Ryanair har redan ställt in

Även Ving och Fritidsresor meddelar på lördagskvällen att flygen kommer att gå som planerat. Också SAS flygningar kommer att gå som planerat, förutom flighten Chania–Göteborg, som skulle ha avgått klockan 02:30 natten mot söndagen.

Ryanair har redan ställt in helgens flygningar mellan Skavsta och Grekland. Under fredagskvällen skickade Ryanair sms till runt 200 resenärer om att söndagens flyg från Rhodos till Skavsta har ställts in.

Swedavia uppmanar alla resenärer att ta kontakt med sitt flygbolag för att se om flygen kommer att gå som planerat under söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.