Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Spänd stämning på många håll i USA just nu” – hör SVT:s USA-korrespondent Fouad Youcefi på plats vid demonstrationerna i Washington. Foto: Ronald Verhoeven/SVT

Korrespondenten: ”Spänd stämning på många håll i USA”

Uppdaterad
Publicerad

I två veckor har demonstrationer rasat på flera universitet över hela USA. SVT:s korrespondent Fouad Youcefi är på plats vid ett av studentlägren i Washington.

– Ledamöter från representanthuset har kommit för att kritisera Joe Biden och demonstranterna, säger han.

Under natten till tisdagen gick New York-polisen in för att tömma en ockuperad huvudbyggnad på Columbia University, där demonstranter barrikaderat sig under tisdagen.

Över 300 personer greps i samband med insatser vid Columbia och närliggande City College.

Krig mellan Israel och Hamas

Republikaner kritiserar presidenten

SVT:s korrespondent Fouad Youcefi befinner sig under onsdagen på George Washingtons Universitys campusområde i den amerikanska huvudstaden.

Precis som på många andra universitet i USA har tältläger bildats på campusområdet – men på uppmaning av lärosätets rektor har polisen här inte agerat mot demonstranterna.

Universitetet har dock attraherat politisk uppmärksamhet. Ett flertal republikanska ledamöter från representanthuset har anslutit sig till folkmassan – för att rikta kritik mot Joe Biden.

– Den här närvaron talar för att det här inte är en fråga som kommer att dö ut den närmaste tiden, säger Youcefi.

Hör mer från USA-korrespondenten i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krig mellan Israel och Hamas

Mer i ämnet