Hon hotades till livet men polisanmälde ändå

Uppdaterad
Publicerad

Trots att Ulla-Britt nyligen blev hotad till livet i Fröslunda i Eskilstuna, tycker hon att det blivit lugnare sen polisen inledde operation Komfortzon och ökade sin närvaro i hennes bostadsområde.

– Ja det har varit mycket bråk, hot och slagsmål. Men nu är det ju mycket lugnare sen polisen började åka här mer, säger Ulla-Britt.

Blev hotad

Har du själv varit utsatt för våld eller hot?

–  Ja, det har jag. Bara för några veckor sedan blev jag hotad till livet här i Fröslunda. De påstod att jag hade filmat när de stod och rökte här vid affären, men det hade jag inte gjort, säger Ulla-Britt.

Gänget ställde sen upp sig längs Ulla-Britts väg hem för att, som hon tror, kolla så att hon inte ringde polisen. Men det gjorde hon ändå när hon kom hem. Polisen kom och de försökte övertyga henne om att inte vara rädd i sitt eget bostadsområde.

Hur känns det för dig nu då?

– Jag går och tittar mig över axeln hela tiden här vid affären, för jag känner mig fortfarande orolig och rädd, säger Ulla-Britt.

”Någon måste våga”

Men ändå vågar du vara med i tv?

– Ja det gör jag, någon måste ju våga ställa upp och berätta, säger Ulla-Britt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.