Kjell och Maria Hamnevik är två av dem som kämpar för att rädda ridskolan. Kjell är ordförande i den nybildade föreningen. Foto: SVT

Nya föreningen ska rädda Bullersta ridskola

Uppdaterad
Publicerad

Ridskolan vid Bullersta utanför Nyköping kan nu få nytt liv. En ny förening har bildats vilken man hoppas ska bli startskottet på arbetet att komma tillbaka.

Tidigare i veckan berättade vi om hur Nyköpings ridsällskap har gått i konkurs, därför tvingas sälja flera hästar och lägga ned ridskolan vid Bullersta.

Röstning på stallplan

Men nu börjar arbetet för att komma igång med all verksamhet igen. Under lördagen hölls nämligen ett möte för att starta en ny förening.

– Nyköpings hästsportsklubb blev namnet. Vi hade röstning på stallplan och det har fått positivt gensvar. Nu har vi en styrelse och vi kan därmed komma igång praktiskt med arbetet för att få igång verksamheten igen, säger Maria Hamnevik som är engagerad i arbetet.

Kommunen med i diskussionen

Men även om den nya föreningen är bildad är ekonomin fortfarande mycket ansträngd och nu gäller det att hitta en köpare av verksamheten. Man har bland annat fört diskussioner med Nyköpings kommun som potentiell köpare.

– Kommunen ville att vi skulle vara en förening så att de hade något konkret att föra diskussioner med. Och de har sagt att de vill ha en stor ridskola i Nyköping, säger Maria Hamnevik.

Redan hundratals medlemmar

Och det är fler som tycker att det är viktigt att ridskolan återuppstår. Redan innan den nya föreningen bildades hade över 140 intresseanmälningar kommit in.

– Det droppar in nya hela tiden. Det är en underbar grund att stå på, säger Maria Hamnevik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.