Arkivbild. Foto: SVT

Oxelösundsbo dömd för våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En man från Oxelösund har dömts för en rad sexualbrott, bland annat våldtäkt, mot barn. Han döms till fyra års fängelse och skadestånd.

Våldtäkten begicks mot en flicka i tonåren från Västsverige som mannen hade haft kontakt med en längre tid. De sågs vid två tillfällen i flickans hemstad och vid ett av tillfällena förde mannen upp ett finger i flickans underliv och fotograferade det.

Kontaktade barn via nätet

Vid flera tillfällen har mannen också haft kontakt med barn via sociala plattformer. Då har mannen fått barnen att posera sexuellt och utföra sexuella handlingar på sig själva.

Totalt hittades över 55.000 bilder och filmer på barn i mannens datorer och mobiltelefon. För det döms han för grovt barnpornografibrott.

Döms på elva punkter

Totalt döms mannen för olika sexuella brott mot barn på elva punkter. Utöver de som redan nämnts döms mannen också för sexuellt ofredande, kränkande fotografering och kontakt med barn för sexuellt syfte.

I tingsrätten döms mannen till fyra års fängelse och att betala drygt 230.000 kronor i skadestånd till offren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.