Det har bland annat brunnit på de blivande asylboendena Axet i Strängnäs kommun och på Sågarsvedet utanför Eskilstuna. Om det just är de bränderna som finns med i polisens pågående utredningen är dock oklart. Foto: Pontus Stenberg/SVT

Polisen om molotov-mannen: ”Intressant i andra ärenden”

Uppdaterad
Publicerad

41-åringen sitter häktad misstänkt för förberedelse till mordbrand. Men just nu utreder polisen om mannen kan ligga bakom bland annat bränder på asylboenden runt om i länet.

I början av augusti hittades så kallade molotovcocktails i mannens bil i Eskilstuna och senare gjordes ytterligare fynd i form av armborst och ammunition i mannens lägenhet. Därtill fanns kartläggningar över EU-migranters läger och uppgifter om en politiker i Eskilstuna. Mannen häktades senare.

Utreder eventuellt samband

På fredagen omhäktades mannen och utredningen pågår just nu för fullt.

– Det man kan säga är att vi utreder brett just nu, säger Bosse Hansén på enheten för grova brott hos Eskilstunapolisen.

Bland annat utreder polisen om det finns någon koppling mellan 41-åringen och bränderna på asylboenden i länet det senaste året.

– Vi utreder om det finns någon koppling, men i nuläget har vi inte något konkret, säger Hansén.

Polisen förtegen

I övrigt vill han inte gå in på detaljer. Det vill inte heller Magnus Ingårda, utredare i fallet.

– Han är intressant i andra ärenden, det är allt jag kan säga. Annars får jag hänvisa till förundersökningssekretess, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.