Knarkligans amfetamin förpackades bland annat i hundbajspåsar. Foto: Polisen

Sju döms i stor knarkhärva

Uppdaterad
Publicerad

Fängelse i fem år och sex månader. Det blev påföljden för den 64-åring från Flen som utpekats som huvudman i en grov narkotikahärva med inblandade från både Sörmland och Östergötland.

Mannen döms för två fall av grovt narkotikabrott, narkotikabrott samt vapenbrott. Han har erkänt att han mottagit omkring fyra kilo amfetamin i syfte att sälja den vidare.

I sin bostad i Flen har mannen sedan förpackat och förvarat narkotika samt överlåtit delar av den till andra.

100.000 i kontanter

En Finspångsbo i 50-årsåldern döms till fyra år och sex månaders fängelse, bland annat för att ha förvärvat närmare ett kilo amfetamin från 64-åringen i utbyte mot drygt 100.000 kronor i kontanter.

Samtidigt döms en kvinna i 60-årsåldern från Mjölby kommun till två års fängelse för delaktighet i narkotikaaffärerna.

En åtalad frikänns

Tre medåtalade döms till lägre fängelsestraff på en till sju månader, medan en man döms till skyddstillsyn och en annan man frikänns från misstankarna.

Det var i maj som länskriminalens narkotikaspaningsrotel i Sörmland slog till i östgötska Mantorp efter en tids spaning, och vapen och en större mängd narkotika beslagtogs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.