Foto: SVT

Smedernas lagledare: ”Behöver nog vinna tre av fyra matcher”

Publicerad

Ny måstematch för Eskilstuna Smederna i morgon hemma mot Dackarna – och nu börjar livlinorna ta slut för elitseriejumbon. Dessutom saknas stjärnan Grigorij Laguta.

– Vi behöver nog vinna tre av de fyra sista matcherna om det här ska gå vägen, säger lagledaren Jimmy Jansson till SVT Nyheter Sörmland.

Tio av 14 matcher i elitserien är avgjorda och Smederna har kört in blott två poäng. Eskilstunalaget är därmed klara jumbo i serien och har fyra poäng upp till Lejonen på säker mark med fyra matcher kvar att köra.

”Fruktansvärt viktig”

I morgon står Dackarna för motståndet på Eskilstuna Motorstadion.

– Det är en fruktansvärt viktig match precis som alla andra. Vi behöver vinna och gärna knipa bonuspoängen. Sen kommer vi behöva vinna en bortamatch också, säger Jimmy Jansson.

Smederna tog en poäng senast hemma mot Elit Vetlanda och Jansson menar att känslan i gruppen är god inför avslutningen av serien.

– Vi gjorde en bra match och en bra upphämtning senast och känslan är god. Vi kan slå vilket lag som helst, men då gäller det att få alla förare att leverera. Men vi har goda möjligheter, säger Jansson.

Tre av fyra

Hur många segrar tror du krävs för att ni ska klara nytt kontrakt?

– Vi behöver nog vinna tre av de fyra sista matcherna om det här ska gå vägen.

Smederna får dessutom klara sig utan Grigorij Laguta som skadade handen under en match i Ryssland.

– Han blir borta i två veckor, säger Jansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.