Branden började på väggen på utsidan av huset, och spreds snabbt mot taket. Foto: Sören Nilsson

Snabbt förlopp när villa i Trosa eldhärjades

Uppdaterad
Publicerad

Brandförloppet var snabbt när trähuset på Stiftsgatan i Trosa fattade eld i lördagskväll. Elden misstänks ha börjat i en gasolvärmare.

Endast en hög av brandrester återstår av den trävilla som eldhärjades på Stiftsgatan i Trosa i går. Räddningstjänsten larmades till branden vid 22-tiden på lördagskvällen, och förstärkning tillkallades från både Nyköping och Gnesta.

Men huset var bortom räddning.

Tog sig ut på egen hand

– Elden ska ha startat på utsidan av huset och den spred sig snabbt mot taket och vinden. När förstärkning kom från Nyköping en halvtimme senare hade det börjat brinna genom taket, säger Torbjörn Erström, insatsledare vid Sörmlandskustens räddningstjänst.

De personer som vistades i villan kunde på egen hand ta sig ut därifrån. En person ådrog sig, enligt Sörmlandspolisen, lättare brännskador.

Lämnade vid lunchtid

Räddningstjänsten arbete fick fokuseras på att begränsa skadorna. Vid lunchtid på söndagen kunde räddningstjänsten lämna brandplatsen.

– Det är bara en hög kvar som en grävmaskin rotat runt i för att få det att sluta glöda och pyra, säger Erström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.