Foto: TT/Genrebild

Utmärglad hund påträffad i lägenhet

Uppdaterad
Publicerad

En hundägare i Oxelösund har vanvårdat sin hund till den grad att Länsstyrelsen bestämt sig för att omhänderta den.

Efter att polismyndigheten fick in en anmälan om misstänkt djurplågeri i Oxelösund gjorde Länsstyrelsen en kontroll av djurägarens hundhållning.

Utstickande revben

Vid kontrollen hittade Länsstyrelsen en hund med utstickande revben och tydlig midja, fastbunden i vardagsrummet. Länsstyrelsen skriver i sin beskrivning av ärendet att det inte fanns någon hundmat hemma och enligt anmälarens uppgifter har det inte funnits vid tidigare tillfällen heller. Vatten fanns på plats, men på ett sådant avstånd att hunden inte kunde komma åt det från uppbindningsplatsen.

Oacceptabla förhållanden

När hunden blev frisläppt inomhus rusade den omkring och försökte äta allt den kunde komma åt. Enligt Länsstyrelsens beskrivning av ärendet, har hunden varit under helt oacceptabla förhållanden och ska säljas, överlåtas eller avlivas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.