• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Rickardsson är en av stjärnorna som kommer till Zorros avskedsföreställning. Foto: TT

Zorro tar farväl genom stjärnspäckad show

Uppdaterad
Publicerad

I 23 år har Magnus ”Zorro” Zetterström tävlat mot världens speedwayförare. Nu avslutar han karriären genom att bjuda in Eskilstunaborna till en familjedag på Gröndal.

Han är en av Eskilstuna Smedernas absolut största profiler genom tiderna, men nu är karriären snart slut.

– En del i mig frågar: ”Va fabian gör du Zorro? Ger du upp sötman av publikens jubel och känslan att få hålla i en pokal? Är du en idiot?”, säger Zetterström till SVT Nyheter Sörmland.

– Men sedan frågar man sig även om det verkligen är värt alla resor och allt slit. Då kommer jag fram till att det här är rätt beslut.

Och beslutet är alltså att han lägger av efter den här säsongen.

Rickardsson gästar

Som avslutning på karriären arrangerar ”Zorro” en familjedag på Smedernas hemmaarena Gröndal. Bland annat arrangeras en speedway-tävling med några av de bästa förarna i Sverige. Men äldre förare ska också köra, bland annat den gamle världsmästaren Tony Rickardsson.

– Jag måste ha haft en riktigt bra karriär, för de jag har ringt upp och frågat om de vill vara med på showen har allihop svarat: ”Magnus, det är fan en självklarhet att jag kommer”. Jag hade gåshud under varje samtal, säger ”Zorro”.

Andra aktiviteter

Förutom tävlingarna kommer även en motorcykelshow köras och hoppborgar sättas upp. Familjedagen arrangeras den 25e september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.