Carema ska bättra på ryktet

Uppdaterad
Publicerad

Höstens och vinterns rapporter om stora missförhållanden på flera av företagets äldreboenden har gett resultat.

Det var framför allt från Koppargården i Vällingby och från Tallbohov i Järfälla kommun som larmrapporterna kom. De gamla på boendena var undernärda, hade liggsår, och fallskador. Särskilt kritiserat blev Carema för att man vägde blöjorna på de gamla. Det avslöjades också att företaget samtidigt hade gått med vinst. och att vissa chefer inom Carema hade tilldelats bonusar och aktieoptioner.

Två nya chefer

Vanvård på äldreboenden

Nu har Carema anställt två nya personer till sin kommunikationsavdelning. Anna Sebardt blir ny reklmachef. I en kommentar säger hon att hon tog jobbet efter en önskan om att få jobba inom ett viktigt område, och att den viktigaste uppgiften för företaget framöver blir att genomföra de åtgärder som identifierats.

Susanne Bodin blir ny informationschef.

-Det blir naturligtvis en stor utmaning. Men utmaningar är till för att antas. Jag tror att jag kommer få ett inspirerande och bra arbete, säger hon.

-Det som har brustit, det ska rättas till. Den här typen av fel får inte förekomma.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vanvård på äldreboenden

Mer i ämnet