Lotta misshandlades till döds av en man som hotat mörda henne. Foto: Privat

33-åringen häktad för mordet

Uppdaterad
Publicerad

Den 33-årige man som erkänt att han misshandlat 41-åriga Lotta, som senare dog av skadorna, häktades idag vid Solna tingsrätt.

Trots att mannen tidigare erkänt att han tillfogat Lotta skadorna ville han vid eftermiddagens häktningsförhandlingar inte gå med på rubriceringen mord utan enbart grov misshandel.

Efter en kortare överläggning beslutade rätten att häkta mannen, på sannolika skäl misstänkt för mord.

Mannen har vid flera tillfällen dömts för liknande grov brottslighet och avtjänat fängelsestraff. 2004 misshandlade han en man i Fagersta i Västmanland så svårt att han avled en tid senare, skriver flera medier. 33-åringen dömdes då till åtta års fängelse för grov misshandel.

Fakta: Detta har hänt

Lördagen den 4 juni bröt sig en 33-årig man in hos en 41-årig kvinna i Stockholmsområdet och misshandlade henne svårt.

Mannen och kvinnan hade tidigare haft en relation och 33-åringen var polisanmäld för misshandel och var tidigare anhållen i sin frånvaro misstänkt för grov kvinnofridskränkning.

Några dagar innan misshandeln hade åklagaren dragit tillbaka ärendet och hävt anhållandet. Orsaken uppgavs vara att kvinnan inte ville medverka i utredningen.

Kvinnan avled på sjukhus den 7 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsmisshandeln av Lotta

Mer i ämnet